torsdag 17 januari 2013

Svar på en fråga


"Åhh, alltid velat plugga på santa barbara city college(det eller santa monica). Lust att berätta lite vad ni tycker om skolan/hur den verkar vara, samt folket och kanske ta några bilder innuti skolan och vid löpningsbanan eller vad man ska säga :) MVH Chris!"

Absolut! Skolan kommer inte riktigt igång förrän den 28e, så just nu är den rätt så tom (vanligtvis 22000 elever). Mest vi internationella studenter som är där för att lära känna den mer och lite hur systemet fungerar. Men jag kan berätta om hur det har varit so far & skriva om det igen när skolan kommit igång.

Först av allt - skolan är den finaste jag någonsin sett. De har lagt ner så himla mycket tid på den och den ligger precis vid havet. Perfektion!
Vi har inte träffat några lärare än, men vi har fått höra mycket om dem under orientation class. Att de brinner för ämnena de undervisar i och av andra elever har vi hört att de ska vara riktigt bra. 
Det verkar vara mycket viktigt att komma i tid och ha alla saker med sig etc. Lät som de var extremt stränga med det. Har man ogiltig frånvaro tre gånger kan man bli kickad från kursen. Dock tror jag hon tog upp en del skräckexempel. Mer om det i framtiden när vi vet mer!
Men just nu tror vi att skolan kommer bli awesome. Och de som vi har pratat med som redan gått här verkar trivas jättebra.
Vi har inte träffat allt folk på skolan än då alltså, men några stycken. Det som är annorlunda i USA mot Sverige är att även om du inte känner folk så hälsar de ändå och kan börja snacka om vad som helst. 
Och alla har varit trevliga också än så länge! Alla ser så himla glada och lyckliga ut. Hoppas att det håller i sig :)
- Natalie

2 kommentarer:

  1. Tack så mycket för svaret Natalie(?) :)! Lust att ta några fler bilder sen på omgivningen av skolan, innuti skolan(t ex matsalen,klassrum osv det vanliga), kanske idrotts planen osv. Alltid dröm att åka till USA och kommer förmodligen göra det så fort jag blivit av med min ångest. Och det med

    "Det som är annorlunda i USA mot Sverige är att även om du inte känner folk så hälsar de ändå och kan börja snacka om vad som helst. "

    Är nog något utav det bästa i USA förutom vädret och alla fantastiska ställen/kännslan(enligt de vänner jag känner som varit där på olika ställen) Hoppas ni kommer trivas bra där :)!

    SvaraRadera
  2. Absolut! Fixar det när skolan öppnar. Kanske inte första dagen då, eftersom allt kommer vara så nytt & det blir mycket att ta in. Men ja, efter det.
    Vi har bara varit här i en vecka, men vi älskar redan stället! Hoppas du kommer iväg till USA :) Se bara till att verkligen researcha allt. Vi åker genom IBS och de har varit till stor hjälp.

    SvaraRadera