torsdag 8 november 2012

IBS


Som säkert vissa av er vet åker vi genom ett företag som heter IBS (står för International business school ) som hjälper till att fixa med utlandsstudier för personer som är 18+.

Vi har ju redan berättat att vi fick hem en katalog från dem och senare åkte vi på en informationskväll. De har en hel del utbildningar att erbjuda: Business, marknadsföring, journalistik/PR, Film och television production, foto, design, teater, musik, hotell/turism/event, internationella relationer, psykologi, sport & friskvård, samt en bachelorutbildning. 
En hel del alltså. Och platserna dessa olika utbildningarna finns på är: Australien, England, Italien, Kanada, Nya Zeeland, Schweiz, Thailand och USA (finns även en utbildning på Hawaii!). 

Varken jag eller Emmy vet helt hundra vad vi vill jobba med, samtidigt vill vi inte sitta hemma här i Västervik. Så vi kände varför inte? Yes, det kostar en hel del och det är väl nackdelen. Men jag tror att det kommer vara så himla värt det! Och alla som jag mött och berättat om det för har bara sagt positiva saker och tycker att det är grymt att vi vågar.

Man kan ju ordna en sån här sak helt själv, utan hjälp av något företag. Men vi tyckte att det skulle kännas mer tryggt. Det IBS gör för oss är att skicka alla papper vi behöver och de hjälper oss ordna allt. Vi får information om hur vi ska gå till väga och sen kommer de även ha representanter i USA som vi kan snacka med. Vi har alltså folk där som hjälper oss ifall det skulle hända något, och det känns verkligen som en trygghet. Dessutom slipper vi göra ett språktest som man annars måste göra. De fixar också med boende åt oss den första terminen och ser till att allt går som det ska. Lån och försäkringar har de koll på och ja... allt.

Om ni har några frågor, undrar eller är lite nyfikna på något så är det bara att kommentera eller maila oss på nataliemmy805@gmail.com


Klicka här för att komma till deras hemsida
Eller här för att komma till deras facebooksida

1 kommentar:

  1. Hejsan! måste bara fråga, hade nämligen tänkt skicka in ansökan till foto och journalistik utbildningen nu nästa vecka. Är i santa barbara :)

    Hur kommer det sig att ni inte behövde göra språktestet?

    Hur fungerar det med pengar? Tog ni studielån? Jobbade ni mycket innan?

    Är det en bra skola/ställe att plugga på?

    //Johanna Falk

    SvaraRadera